Kvartsit

Kvartsit har ofte udseende som marmor, men de to stens egenskaber kan ikke sammenlignes. Kvartsit er et slidstærkt og UV-bestandigt materiale, der med fordel kan benyttes udendørs. Kvartsit er en ikke-porøs sten, den har altså en lukket overflade, der ikke tager skade af væske, olie og fedt.

Varianter

Kvartsit

varianter

(46)

Heading

Farve:
Oprindelsesland:
Tykkelse:
Overflader:

The airtable is empty.

Hyppige spørgsmål

Tåler kvartsit varme?

Kvartsit er ikke ubetinget varmefast, det vil sige at bordpladen tåler kortvarig varmepåvirkning, men den kan revne eller lave skader i overfladen. Vi anbefaler derfor altid at benytte en bordskåner.

Tåler Kvartsit syre?

Har kvartsit pladen fået den rette imprægnering fra start, er overfladen yderst tæt, det gør at stenen er syrefast og pletresistent. Er pladen ikke blevet imprægneret, tager den skade af syre og syreholdige produkter.

Hvordan passer jeg bedst på min plade?

Kvartsit er et stenhårdt materiale, der kan holde til at blive udsat for meget. Den daglige rengøring kan nemt klares med en opvredet mikrofiberklud. Mere genstridige pletter kan fjernes med et mildt rengøringsmiddel. Vær dog altid opmærksom på at tørre spildt væske og mad op så hurtigt som muligt. Vin, olie, fedt, eddike, citron, ketchup og daglige rengøringsmidler pletter ikke, hvis de blot aftørres inden for en rimelig tid.

Hvilken tykkelse kan jeg vælge?

20 mm. Andre tykkelser kan laves på forespørgsel.

Generelt

Kvartsit (også kaldet Kvarts eller Quartzite) er en metamorf sandsten, der ofte ligner marmor med de smukke og varierede åretegninger. Kvartsit er et af de mest efterspurgte materialer i dag pga. de fantastiske egenskaber, der præsterer bedre end traditionelt marmor.

Kvartsit til alle typer projekter

Kvartsit fås i mange farver og overflader. Kvartsit er den mest vejrbestandige sten af alle. Den tætte overflade gør, at vand ikke trænger ned i stenen. Stenen bliver derfor heller ikke frostsprængt. Kvartsit er derfor utrolig velegnet til både indendørs- og udendørs projekter. Kvartsit er perfekt til gulv, facader, køkkener og bad.      

Kvartsit er blandt andet egnet til følgende:

-       Gulv

-       Vægbeklædning

-       Bordplader

-       Møbler

-       Udendørs belægning

Kvartsit som fliser

Kvartsit er et slidstærkt, UV-bestandigt materiale. Netop derfor er det også særligt egnet som fliser. Bruges de f.eks. på gulvet, vil de ikke falme med tiden grundet stenens egenskaber. Du kan også sagtens med fordel bruge fliserne udendørs. Vi sørger for, at dine kvartsitfliser får en god imprægnering inden levering. Herefter kan pladerne bevare deres smukke udseende i årevis med et minimalt vedligehold.

Følg med på Instagram

Træd med ind i vores univers, hvor alt fra marmorbordpladen, gulvene, de
lyse akustikpaneler og lamperne passer sammen. Vi har nøje udvalgt alle leverandører, for at vi kan skabe det perfekte hjem for dig og din familie.

Åben Instagram
Messing lamper som spots og pendler.