Stue

Stuen bruger vi til at koble af efter en lang arbejdsdag, den skal emme af hygge og afslapning. Der skal samtidig være plads til mange mennesker, da stuen ofte er et samlingspunkt for gæster. Stuen skal kunne rumme mange forskellige aktiviteter. Der bliver spillet spil, set fodbold og hygget med varm kakao, stuen skal altså være et rart sted at være.

Det må gerne være en unik oplevelse, at komme ind i folks stue. Det er her vores natursten kommer ind i billedet – de er skabt af naturen, i naturen. Det betyder at hver eneste plade er helt unik. Natursten kan bruges på uendelige måder i stuen, kun I sætter grænserne for hvad der kan lade sig gøre.

Mangler stuen blot de sidste detaljer for at være helt perfekt? Vi kan både hjælpe med en komplet renovering af stuen, men vi ved også hvor betydningsfulde små forbedringer har på stuens udtryk. Hold jer derfor ikke tilbage, hvis I kun mangler enkelte elementer for at opnå drømmestuen.

Belysningens betydning

Valg af lamper og lampernes farvetemperatur har kæmpe indflydelse på stemningen i et rum. Overvej derfor grundigt hvilken stemning I gerne vil opnå i et rum, inden I lægger jeg fast på en bestemt lampe. Lamper i organisk design med bløde linjer skaber en let, moderne og hyggelig stemning, hvis lampen tilmed vælges i en varm farvetemperatur, bidrager det til den afslappede stemning. Flere lamper kan vælges med "Warm Dim" og dæmp i lysets styrke, der kan være en god løsning, i et rum hvor der sker flere forskellige aktiviteter.

I modsætning til en lampe i organisk design, kan stilrene spots med skarpe linjer, være et godt valg til køkkenet, hvor der ofte foregår aktiviteter der kræver at man kan se hvad man laver. I de rum vi skal koncentrere os, er lamper med kold farvetemperatur et godt valg, da det kolde lys er med til at stimulere vores koncentration.

Belysning

God akustik

I stuen er vi ofte mange mennesker samlet, hele familien plus gæster, det betyder at der nemt kan opstå meget larm. Samtidig spiller musikken måske og fjernsynet er tændt. Det kan være svært at undgå at hæve stemmen, når der foregår mange aktiviteter på én gang, der alle sammen støjer.

Vær på forkant i disse situationer, og få monteret akustikpaneler i stuen. Akustikpaneler hjælper med at nedbringe rumklang og ekko. Filten inde bag lamellerne absorberer lydbølgerne, så de ikke skydes ud i rummet igen. Derved mindskes uønsket støj. Ikke nok med at akustikpanelerne hjælper på dårlig akustik, så er de også enormt dekorative. Panelerne kan fås i massiv træ, træfiner og linoleum.

Akustikpaneler

Stuens borde

Stuen rummer to vigtige borde; sofabordet og spisebordet.

Idet spisebordet skal kunne rumme hele familien til aftensmad, vælger vi ofte spisebordet i en god størrelse. Hvad der er "stort nok" er helt individuelt, og kommer an på jeres behov for siddeplads, både i hverdagen og når der er gæster. Spisebordet bliver, i de fleste familier, flittigt brugt til meget andet end spisning. Det er derfor vigtigt at have i overvejelserne om der skal være ekstra plads til lektie lavning eller en computerplads. Sofabordet derimod behøver sjældent være særlig stort. Der skal bare være plads til en kaffekop og lidt pynt.

Stue

Der skal tages mange beslutninger, når det kommer til indretning af stuen. Stuen rummer mange elementer og mange aktiviteter. Lad dig inspirere af emnerne herunder.

snedkerkøkken i egetræ med kvartsit bordplade

Send besked

Udfyld formularen og send os en besked, så vender vi retur hurtigst muligt
Mange tak! Vi har modtaget din formular.
Ups! Noget gik galt under indsendelse af formularen.

Stue → Indret stuen med luksuriøse elementer

Detaljernes betydning

Gardiner og tæpper i stuen hjælper også på at nedbringe akustikken, men de har en funktion mere – de skaber hygge.

Noget andet der er med til at skabe hygge i stuen, er små dekorative ting som stearinlys og blomster. Også belysningen har meget at sige ift. den stemning man ønsker at skabe. Vælger du lamper med et organisk udseende, der udsender et varmt lys, er det med til at skabe en rolig og hyggelig stemning. Mens et koldt lys egner sig bedre til situationer hvor konventrationen skal være høj.

Når alle de dominerende elementer i indretningen er på plads, er det tid til at kredse om detaljerne. De små beslutninger kan have lige så stor betydning for den endelige indretning, som de store kan.

Husk akustikken i stuen

Har I overvejet akustikken i stuen? Det er vigtigt at tænke over akustikken i stuen, hvis stuen er lavet som et stort lækkert rum sammen med spisestue og køkken, kan der nemt blive meget lydt. Samtaler vil lyde som et ekko, og musikken vil runge. En oplagt løsning på denne udfordring, er at montere akustikpaneler i stuen. Ikke nok med at de hjælper på akustikken, så er de også dekorative og det er en måde at trække endnu mere natur ind i stuen.

Uperfekt, perfekt stemning

Naturskabte materialer er selvsagt ikke perfekte, de er skabt udenfor i naturen gennem mange år, og har været udsat for vind og vejr. Træet har knaster, natursten har årer. Er man til et fuldstændig klinisk udtryk, skal man ikke vælge naturmaterialer i indretningen.

Natursten er med til at skabe et ”knæk” i den stilrene indretning, og tilføjer noget personlighed til hjemmet. En personlighed som er meget charmerende, og som gør dit hjem til DIT. Nyd din hyggekrog, med en naturstensbeklædt væg, der skaber en rar afslappet stemning og inviterer til at læse en god bog.

Hjemmets røde tråd

Natursten, trægulve og træmøbler kan bruges i alle hjemmets rum, lad disse tre elementer være dominerende hele vejen igennem indretningen, og skab således en rød tråd. Ønsker du fx et spisebord i marmor, så vælg den samme marmorplade til sofabordet. Lyder ønsket på et mere specielt sofabord, kan vi lave et snedker bordstel, med en naturstensbordplade i ønsket form og størrelse.

Bind brugen af natursten i stuen sammen, ved at ligge en topplade ovenpå kommoden, der matcher både spise- og sofabord. Er målet at opnå et endnu mere gennemført resultat, kan du bruge den samme sten i flere af hjemmets rum. Skab fx et marmor badeværelse, hvor der bruges samme sten som spisebordet og sofabordet er lavet af. Inkorporer også marmor i køkkenet, som prikken over i’et.

En skræddersyet løsning

Ingen af vores naturstensbordplader er ”standard”, vi skærer alle vores bordplader på mål, ud fra kundens eksisterende bordstel, køkkenelementer eller ønske. Samarbejdet med dygtige snedkere betyder at vi også kan hjælpe med et snedkerkøkken, snedker badeværelsesmøbel, en kommode eller hvilket som helst andet snedkermøbel. Når møblet er færdiglavet, opmåler vi til naturstenspladen, så vi sikrer os et perfekt resultat. Du kan selv vælge hvilken træsort du ønsker møblet i, samt hvilken natursten der skal på toppen.

Bring naturen indenfor

Det er blevet meget populært at bringe naturen ind i sit hjem – og det forstår vi godt! De naturlige materialer har en charme, som menneskeskabte materialer ikke kan måle sig med.

Natursten er ikke perfekte, det er træ heller ikke, og det er lige nøjagtig den historie materialerne fortæller, der gør hvert enkelt møbel og stenplade unik. Skræddersyede snedker møbler er den perfekte måde at bringe træ ind i sit hjem. Kombiner med vores naturstensplader, for et komplet udtryk i naturlige materialer. Med andre ord, bring det perfekte, uperfekte ind i hjemmet.

Et rum til alle aktiviteter

Stuen skal kunne rumme mange forskellige aktiviteter. I mange familier er stuen det rum der bliver brugt flest timer hver dag. Det er derfor vigtigt at skabe en rar, hyggelig, varm og indbydende stue. Man bør derfor grundt overveje mulighederne, når det kommer til materialevalg i stuen. Materialerne skal kunne tåle at blive brugt hverdag, og hvis rengøringen er simpel, er det en stor fordel.

En løsning der er enormt holdbar og stadig er nem at vedligeholde, er trægulve - lig gulvet i sildebensmønster for at give stuen et eksklusivt udtryk. Gentag sildebensgulvet i andre rum, for at skabe en gennemført løsning, hvor det er tydeligt at helheden er i fokus. Find et blødt tæppe at ligge under sofaen, det giver en super hyggelig stemning i fjernsynsområdet. Fuldend stemningen med nogle lange tunge gardiner i en varm farve, så lørdageftermiddags-filmen kan ses uforstyrret.

Et rum til alle aktiviteter

Stuen skal kunne rumme mange forskellige aktiviteter. I mange familier er stuen det rum der bliver brugt flest timer hver dag. Det er derfor vigtigt at skabe en rar, hyggelig, varm og indbydende stue.

Man bør derfor grundt overveje mulighederne, når det kommer til materialevalg i stuen. Materialerne skal kunne tåle at blive brugt hverdag, og hvis rengøringen er simpel, er det en stor fordel.

En løsning der er enormt holdbar og stadig er nem at vedligeholde, er trægulve - lig gulvet i sildebensmønster for at give stuen et eksklusivt udtryk. Gentag sildebensgulvet i andre rum, for at skabe en gennemført løsning, hvor det er tydeligt at helheden er i fokus.

Find et blødt tæppe at ligge under sofaen, det giver en super hyggelig stemning i fjernsynsområdet. Fuldend stemningen med nogle lange tunge gardiner i en varm farve, så lørdageftermiddags-filmen kan ses uforstyrret.

Bring naturen indenfor

Det er blevet meget populært at bringe naturen ind i sit hjem – og det forstår vi godt! De naturlige materialer har en charme, som menneskeskabte materialer ikke kan måle sig med.

Natursten er ikke perfekte, det er træ heller ikke, og det er lige nøjagtig den historie materialerne fortæller, der gør hvert enkelt møbel og stenplade unik.

Skræddersyede snedker møbler er den perfekte måde at bringe træ ind i sit hjem. Kombiner med vores naturstensplader, for et komplet udtryk i naturlige materialer. Med andre ord, bring det perfekte, uperfekte ind i hjemmet.

En skræddersyet løsning

Ingen af vores naturstensbordplader er ”standard”, vi skærer alle vores bordplader på mål, ud fra kundens eksisterende bordstel, køkkenelementer eller ønske. Samarbejdet med dygtige snedkere betyder at vi også kan hjælpe med et snedkerkøkken, snedker badeværelsesmøbel, en kommode eller hvilket som helst andet snedkermøbel. Når møblet er færdiglavet, opmåler vi til naturstenspladen, så vi sikrer os et perfekt resultat. Du kan selv vælge hvilken træsort du ønsker møblet i, samt hvilken natursten der skal på toppen.

Hjemmets røde tråd

Natursten, trægulve og træmøbler kan bruges i alle hjemmets rum, lad disse tre elementer være dominerende hele vejen igennem indretningen, og skab således en rød tråd.

Ønsker du fx et spisebord i marmor, så vælg den samme marmorplade til sofabordet. Lyder ønsket på et mere specielt sofabord, kan vi lave et snedker bordstel, med en naturstensbordplade i ønsket form og størrelse. Bind brugen af natursten i stuen sammen, ved at ligge en topplade ovenpå kommoden, der matcher både spise- og sofabord.

Er målet at opnå et endnu mere gennemført resultat, kan du bruge den samme sten i flere af hjemmets rum. Skab fx et marmor badeværelse, hvor der bruges samme sten som spisebordet og sofabordet er lavet af. Inkorporer også marmor i køkkenet, som prikken over i’et.

Uperfekt, perfekt stemning

Naturskabte materialer er selvsagt ikke perfekte, de er skabt udenfor i naturen gennem mange år, og har været udsat for vind og vejr. Træet har knaster, natursten har årer. Er man til et fuldstændig klinisk udtryk, skal man ikke vælge naturmaterialer i indretningen.

Natursten er med til at skabe et ”knæk” i den stilrene indretning, og tilføjer noget personlighed til hjemmet. En personlighed som er meget charmerende, og som gør dit hjem til DIT.

Nyd din hyggekrog, med en naturstensbeklædt væg, der skaber en rar afslappet stemning og inviterer til at læse en god bog.

Husk akustikken i stuen

Har I overvejet akustikken i stuen?

Det er vigtigt at tænke over akustikken i stuen, hvis stuen er lavet som et stort lækkert rum sammen med spisestue og køkken, kan der nemt blive meget lydt. Samtaler vil lyde som et ekko, og musikken vil runge. En oplagt løsning på denne udfordring, er at montere akustikpaneler i stuen. Ikke nok med at de hjælper på akustikken, så er de også dekorative og det er en måde at trække endnu mere natur ind i stuen.

Detaljernes betydning

Gardiner og tæpper i stuen hjælper også på at nedbringe akustikken, men de har en funktion mere – de skaber hygge. Noget andet der er med til at skabe hygge i stuen, er små dekorative ting som stearinlys og blomster.

Også belysningen har meget at sige ift. den stemning man ønsker at skabe. Vælger du lamper med et organisk udseende, der udsender et varmt lys, er det med til at skabe en rolig og hyggelig stemning. Mens et koldt lys egner sig bedre til situationer hvor konventrationen skal være høj.

Når alle de dominerende elementer i indretningen er på plads, er det tid til at kredse om detaljerne. De små beslutninger kan have lige så stor betydning for den endelige indretning, som de store kan.