En marmor bordplade giver køkkenet et helt unikt og eksklusivt udtryk. Marmor køkkenbordpladen skaber en elegant og overdådig stemning i rummet. En ny bordplade af marmor kan ændre hele køkkenets udtryk, og gøre rummet til et helt andet. Så selv hvis du ikke har mulighed for at skifte hele køkkenet ud, kan en ny bordplade gøre underværker.
Vælger du en marmor bordplade, vælger du samtidig en blødere og mere porøs sten end fx granit. Idet stenen er i den blødere ende, anbefaler vi altid at benytte bordskånere og skærebræt, for at mindske ridser og risikoen for varmeskjolder i overfladen.
Marmor tåler ikke syre, skrappe rengøringsmidler eller kalkfjerner. Sørg derfor for at fx kaffe, rødvin, citron og lignende hurtigt tørres op. Endnu vigtigere er, at pladen overfladebehandles inden brug. Sørger man helt fra start for at passe godt på sin marmor bordplade, vil den holde sig pæn i mange år frem. Marmor vil dog med tiden få patina, og det vil kunne ses at den har været brugt, ligesom små ridser naturligt vil fremkomme.
Bordpladen kan i det daglige blot rengøres med en opvredet klud, mens hovedrengøringen kan foregå med et mildt rengøringsmiddel, der er beregnet til marmor.